Kematian hampiri kita!

Hari ini hari yang cukup sayu.Sayu kerana 3ulama besar telah kembali ke rahmatullah. Perginya ulama ini ber-erti kita semakin menghampiri kiamat dan semakin sedikit ulama-ulama akhirat yang tinggal. Kita doakan mereka bersama golongan sholeh dan kita doakan kita akan bertemu mereka kelak apabila tiba masa untuk kita menghampiri maut “esok” .

       Semoga cinta kita pada ALLAH swt ,cinta kita pada Agama Nya , Cinta Kita pada Rasul-rasulnya membawa kita kepada jalan yang tenang di akhirat walaupun kihidupan dunia kita terlalu sempit,malah menghimpit di himpit oleh ahli dunia yang entah apa dosa kita pada mereka. Kita mungkin tertekan,sebak,sedih malah hanya berharap pada Allah swt tempat kita mengadu. Semoga jalan ini akan berakhir kelak dan keserabukan akan berakhir dengan ketenangan,kegembiraan,ketenangan dan kemewahan di dalam kubur malah di akhirat. Ya Allah,aku jua merindui Mu.

        Setakat ini tulisan kerdil saya,mungkin sedikit masa saya akan menyambung tulisan jika di izinkan Allah. Sama-sama kita mendapat manfaat dari tulisan ini dan sama-sama kita kembali kepada Allah. Dosa lepas biarkan berlalu dan bertaubat kerana taubat kepada Allah adalah sebenar-benar taubat dan in syaa Allah jalan ketenangan akan kembali. Ingat pesan Ustaz Tuan Ibrahim, “Mati tidak syarat tua,dan mati tidak syarat sakit” ….Mungkin usia muda saya ini akan menjadi usia singkat kerna Allah telah memangil. Mungkin juga tuan-tuan pembaca. Wallahu’allam.

        Semoga kita mendapat manfaat dan usah kita terlalu leka dengan dunia kerana dunia ini adalah padang tandus yang tidak punyai apa-apa. Hanya lalu dan bermusaffir sahaja.

         Saya bekalkan satu video yang sama-sama kita dapat manfaat di dalam nya. Cintailah islam,Cintailah Allah dan Cintailah rasul Allah.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: