Isu Lahad Datu : Penentu UMNO BN ke mana?

Renung-selami-dan-rasai-denyut-nadi-perubahan-rakyat:::::

   Kata  Brig Jeneral Bersara Dato Abdul Hadi UMNO BN sudah tidak mampu mempertahankan kedaulatan negara.
Manakala esok Yb Tiang Chua akan di bawa ke Mahkamah Jalan Duta di bawah Akta Hasutan. Dan paling terkini Tun Musa Hitam menyatakan Parti Politik yang menggunakan isi perkauman adalah parti yang bangrap.

   Tiga perkara besar di atas mungkin menjadi plot utama tulisan kecil saya ini untuk membawa kita sebagai pembaca,penganalisa dan pemerhati politik bahawa adakah UMNO-BN akan berkuasa di Putrajaya selepas Pilihanraya UMUM ke 13 ini.

    Baik buruk nya tetap di telan lumat oleh rakyat. Bagaimana bijak atau bodoh satu-satu kepimpinan negara pasti yang merasai dan menikmati atau mengazabi adalah rakyat kecil di bawah. Isu Lahad Datu contoh nya,walaupun saya mungkin mengulas dan mengupas di luar sahaja tapi isu ini mengambarkan bahawa pemerintah tidak mampu mengurus tadbir negara termasuk isu keselamatan.

     Jangan kita lupa kerajaan UBN adalah parti yang tidak mengerti siapa itu rakyat! Rakyat kelantan di nafikan hak sejak 1990 di nafikan hak termasuk isu royalti. Jangan kita lupa kelantan di nafikan hak infrastruktur seperti jalan masuk ke kelantan langsung tidak mengambarkan bahwa kelantan di bawah Malaysia.

     ::::::::……………………………..jika perkara sekecil di atas di nafikan maka PRU 13 inilah masa untuk menolak kerajaan antik UMNO-BN ini.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: