Serangan-serangan sengit di Gaza.

Update : Pada Jam 10.25pm Malaysia.

[03:37 petang] Pesawat tempur F-16 zionis memusnahkan sebuah rumah milik keluar Ghanim di kawasan تلة الذهب , di bandar Beit Lahiya, utara Semenanjung Gaza.

[03:35 petang] Sebuah rumah Palestin milik keluarga البريم telah musnah dalam serangan pesawat zionis.

Tempat kejadian di sebelah timur Al-Maghazi, Gaza Tengah.[03:33 petang] Jiran-jiran keluarga الدلو mengesahkan bahawa wujud beberapa kecederaan bawah runtuhan rumah الدلو yang telah musnah di bom pesawat zionis.

Tempat serangan ini di Hayyu An-Nasr, Gaza.

[03:30 petang] Sumber perubatan di Hospital As-Shifa’ memaklumkan seorang wanita Palestin berusia 46 tahun, تهاني الدلو telah syahid apabila rumahnya dibom.

[03:20 petang] Letupan kuat menggegarkan utara Semenanjung Gaza.

[03:10 petang] Sumber perubatan memaklumkan seorang wanita Palestin, Abdullah Al-Muzni syahid dalam pengeboman ke atas rumah keluarga الدلو di Hayyu An-Nasr, bandar Gaza.

[02:50 petang] Pesawat tempur F-16 telah mengebom sebuah rumah tiga tingkat milik keluarga الدلو di Hayyu An-Nasr, timur laut bandar Gaza.

[02:40 petang] Pesawat tempur zionis memusnahkan rumah Komander KATAIB SYAHID IZZUDDIN AL-QASSAM, محمد البريك di kawasan Bani Suheila, Khan Younis, selatan Semenanjung Gaza.

[02:35 petang] Pesawat tempur zionis mengebom tanah perkuburan As-Syeikh Ridhwan di selatan bandar Gaza.

[01:30 petang] Pesawat tempur zionis melancarkan beberapa serangan udara ke atas tanah pertanian di utara Semenanjung Gaza.

[12:30 petang] Pengeboman ke atas sebuah rumah di barat Gaza mengakibatkan Ahmad Usam Al-Nahal dan seorang kanak-kanak perempuan, Tasneem Zuhir Al-Nahal telah syahid serta 9 orang lagi cedera.

KEMASKINI: Bilangan yang syahid seramai 53 orang dan mangsa yang cedera melebihi 510 orang.

 

Sumber:
فان تولوا فقل حسبي الله ..لا اله الا هو عليه توكلت..

وهو رب العرش العظيم
اللهم انصر اخواننا المجاهدين و المستضعفين
اللهم ثبت قلوبهم على دينك وطاعتك

:: Mini-Pavilion, ‘From Palestine With Love'(MAP)

Advertisements