Dengan Nama Allah,

   Saya update tinta saya ini tepat jam 1.34 pagi. Dan pada saat ini di bumi Gaza, pesawat pengintip tanpa juruterbang telah melepaskan beberapa butir peluru misil.

Sebilangan besar cedera ekoran sebuah rumah dibom di Beit Hanoun, utara Semenanjung Gaza. Setelah wujud kecederaan, sebilangan penduduk bergegas untuk menyelamatkan mereka, namun pesawat pengintip kembali melepaskan serangan sehingga kali keempat pengeboman.

    Itu sumber yang terbaru.

    Bumi Palestine terutama Gaza bermandi darah. Kita sedikit lapang mengendalikan kehendak nafsu dunia di sini sebaliknya Saudara kita di sana bermati-matian di hina dan di nafi kan hak sehingga di jamu dengan bedilan dan egois negara haram yang langsung tidak di undang malah manusia yahudi zionis itu merempat hina di bumi tuhan tapi hanya mampu menjadi dajal kecil sementara dajal besar keluar menakluk bumi tanpa iman dan dasar wahyu.

    Allah telah janjikan bahawa doa golongan musta’affin pasti akan di terima malah di makbulkan tuhan walaupun ia datang dari lidah dan hati orang kafir. Yahudi zionis pasti merasai mati nya dunia keangkuhan mereka tapi sementara menunggu ke angkuhan mereka di padam oleh orang-orang Islam mereka mengila babi di bumi yang mana mereka rasa itu hak mereka. Tapi percayalah pada yang PASTI kerana kepastian itu adalah Janji-janji Allah yang telah di pahat kukuh dalam Janji-janji Allah swt.

     Apa yang boleh saya katakan di sini keimanan mereka rakyat Palestine sudah terbukti keimanan dan kejihadan mereka. Cuma kita di sini bagaimana? Doa kita dan munajat kita pada mereka sejauh mana keikhlasan nya? Setiap dari kita masih bercita-cita untuk mencapai syahid di jalan Allah tapi kita masih sangsi pada perjuangan Islam. Kita masih mengejar kekayaan dan jawatan dalam jamaah.  Sifat dajal masih mendalam dalam diri manusia itu. Allahuakhbar.

      Panjangkanlah munajat dan doa kepada saudara kita di sana. Semoga nur Islam akan di kembali bersinar. InsyaAllah.

Advertisements