Gelagat peyokong UMNO-BN di Sg.Petani tanda provokasi perhimpunan Lynas.

 

     Sejak1957 negara tercinta Malaysia di tadbir oleh Barisan Nasional tanpa bertukar pemerintah sehingga sekarang. Soal nya adakah BN mampu untuk mengekalkan tadbir urus yang baik atau terus mentadbir dengan budaya korupsi dan lempangan sonsong yang jelas sehingga tekanan demi tekanan di kenakan keatas rakyat malaysia. Soal ekonomi mencemkam kehidupan rakyat. Jurang ekonomi juga semakin jauh antara rakyat kaya dan rakyat miskin.

    Jauh dari sudut hati rakyat hanya inginkan perubahan dari segi dasar. Korupsi di hapuskan dan kembalikan ekonomi mesra rakyat. Rakyat tidak merasai kenyamanan ekonomi sendiri malah di anak tiri oleh dasar pemerintahan BN sendiri.

   Kita perlu lihat dari sudut berbeza. Singapore keluar dari Malaysia pada tahun 1965 dan dalam masa 47tahun negara kecil singapura mampu tadbir negara kecil dengan ekonomi contoh di asia. Bekas bapa kepada negara kecil itu malaysia masih tidak dapat mencapai tahap sebuah negara hebat dari pelbagai sudut. Kita negara pen eksport getah dan kelapa sawit dan pengeluar minyak tetapi rakyat masih terhimpit malah negara juga tidak jauh berbanding negara dunia ketiga dan membangun. Kita wajar menjadi negara maju dan jauh dari itu rakyat hidup dengan mewah tanpa merintih hak kepada pemerintah.

    Inilah masa untuk kita lakukan perubahan. UMNO BN sudah sendat untuk di pakai dan perlu kita ubah dengan kuasa rakyat.

Advertisements